søndag 31. mai 2009

Pinse

En liten oppdatering...

Det har ikke skjedd de helt store tingene med huset, men jeg har fått av tapeten på soverommet! Brukte en dampvasker på tapeten, og da var det ikke noe problem.
Men tapeten på stua er en helt annen sak... Der fungerte det IKKE med damp! Så her får det bli en annen løsning. Trolig legger vi plater over tapeten.

Ellers er samboer'n "sagfører" på gårdssaga. Og jeg har begynt å male gangen. Dvs. den delen av gangen vi har delt av, og som tilhører den andre leiligheten i huset. I den delen av huset vi ikke skal bo i, bor bestemora til samboern min (svigerbestemor?). :)

Apollo er på ferie med oppdretterne, og gjør det stort på utstilling! :)
Eira har reist på hyttetur med mine foreldre. :)

onsdag 27. mai 2009



Kan noen komme med tips til hva jeg bør gjøre med tapeten på soverommet?
Som dere ser er den ikke akkurat lystig og fin, den er heller ikke særlig fint lagt på veggen...
Det er tapet øverst på veggene, med brystpanel under. Panelet har jeg en plan om å male, hvis jeg bare blir kvitt tapeten.
For det er vel ikke noe særlig fint resultat ved å male rett på dårlig lagt tapet?!?

Har det samme problemet på stua også, men her er det ikke brystpanel.


Regnværsdag

God morgen!

I dag ser det ut til at vi får en real regnværsdag, men det gjør ingenting. Vi har ingen planer for dagen, bortsett fra at vi skal til oldefar en tur.

I løpet av forrige uke ble "Lille Prinsesse" en racer til å krabbe! :) Så nå er det bare å holde øynene med seg, for plutselig er hun borte ved vedovnen... Grøss...

Ha en fin (regnværs-)dag!

tirsdag 26. mai 2009

Innerdører

I dag eller i morgen kommer de nye innerdørene!

Nye innerdører?!? De gamle virker da godt de... :)




Synes ikke det er veldig trist å kvitte seg med disse dørene!



Slik ser de nye dørene ut. Det er ei Diplomatdør som heter Christopher.
(Bilde hentet fra http://www.diplomat.no)


mandag 25. mai 2009

Riving på soverommet

Soverommet under arbeid!
Det var to innebygde hjørneskap i rommet. Begge er nå revet. Jeg startet rivingen av det ene skapet, men pappa hadde større slagkraft. Hi hi! Så det ble fart på sakene da han kom og overtok rivingen.

Pappa river hjørneskap!




Det er ennå et servantskap med servant (ja, det er virkelig en vaskeservant på soverommet...). Det kan vi først ta bort etter en rørlegger har vært der og plumbert rørene.

Langs denne veggen har begynt å fundere på om vi skal slå til med skyvedørsgarderobe! Dvs ca 4 meter med skyvedørsgarderobe på dette rommet! :)


Vegg-til-vegg teppet er revet ut, og restene etter limet og baksiden av teppet er skrapt av!

søndag 24. mai 2009

Tiden flyr!

Det har ikke blitt noen tid til blogging de siste dagene, men tiden har blitt gått brukt. For vi har vært på Bjønnes og jobbet på huset.

Delingsveggen som skiller boenhetene er nå kommet opp. Den ene siden av delingsveggen har faktisk kommet så langt at den er sparklet! (Bestemorsiden, dvs. den siden som ikke er vår). Så der er det igjen pussing, og evt litt mer sparkling, før det er fram med malinga. På den andre siden av veggen er det desto mer igjen før vi kan sette i gang med maling!!!

I dag har jeg revet ut to vegg-til-vegg tepper! :) Det ene på loftstua, og det andre på soverommet! Hærlig å få dem ut! (En annen ting jeg bare MÅTTE gjøre, var å koste den utvendige kjellertrappa! :) Den var full av mose og gammelt lauv. Men ser nå mye bedre ut!)

Vi har også fått revet to innebygde hjørneskap på soverommet, og to skap på soverommet som skal bli vår èntre.

Det er utrolig hvor mye tid det tar å få gjort småting, ting som nesten ingen ser at gjort! Men det viktigste er at det går fremover!

I neste blogg kommer det bilder fra ombygginen!

torsdag 21. mai 2009

Bibel

Kristi Himmelfartsdag med gammel Bibel og salmebok. (Kr.Himmelfartsdag er vel strengt tatt straks over for i år....)

Disse ligger på ei hylle i stua. Synes gamle bibler er fine. Omslaget på denne bibelen har et innpreget kors med flere mønsterkranser omkring. Bak bibelen og salmeboka er det et bilde av et brudefølge "i gamle dager". Bildet fant jeg da vi ryddet i uthuset, det eneste jeg har gjort med det er å vaske bort støvet! :) Brudeparet er slektninger av meg.


Det er ikke mange lystige farger å se på det bryllupsbildet!



Bibelen (fra 1926) er litt slitt i kantene, men synes likevel at den er fin.
Det ikke mange bøker som lages i dag, som har så fint cover!



Helt naturlig slitte detaljer på ramma! Slik kan det vel bli av å ligge flere år i et uthus! :)



mandag 18. mai 2009

Handlelysten...

Selv om ombyggingen på Bjønnes står litt standby, så gleder jeg meg til å kunne begynne å innrede!
Nå har jeg sett noen gardiner jeg godt kan tenke meg på rommet til "Lille Prinsesse". Har bare sett gardinene i reklamebladet fra KID. Så nå må jeg komme meg i vei å sjekke om de fortsatt har igjen av disse gardinene:


Bildene er hentet fra: http://www.kid.no

"Brauta-samboer'n" har kommet med innspill, og sier at "Lille Prinsesse" skal ha hvite gardinstenger på soverommet sitt! Jeg nekter selvsagt ikke på det! :)

Jeg skal også finne meg en ny duk til hagebordet på verandaen i Brauta. Den vi har nå har vel gjort jobben i mange nok år nå.... I tillegg har jeg lyst på disse dukloddene.

Så vi får se hva det blir til neste gang jeg skal på KID. :)


søndag 17. mai 2009

Gratulerer med nasjonaldagen!

Vi har hatt en kjempefin 17. mai!
Varmt og strålende solskinn, is, brus og 17. mai-buffèt,
og ikke minst famile og venner. :)

"Lille Prinsesse" har feiret med min gamle barnebunad, som for anledningen ble sydd inn og opp! :) Barnesølje fikk hun av ei tante i dåpsgave! Gjett om hun var fin!

Eira var, som vanlig på 17. mai, med på sykeheimen og besøkte en gammelonkel av meg. Både Eira og "Lille Prinsesse" sjarmerte både beboere og ansatte. :)

Eira pyntet seg med "bling-bling-halsbånd og sløyfebånd!

Håper flere hadde en like fin nasjonaldag som meg!

Brautaklem fra meg!

fredag 15. mai 2009

15. mai

Stemorsplanter, vaskebrett og "steinbed" :)

Tiden går fort når man har det gøy! Og vips er enda en permisjonsdag over... "Lille Prinsesse" har allerde blitt 8 måneder. Hvor ble de månedene av? Er glad jeg ikke hadde planlagt å få gjort noe spesielt i permisjonstiden, bortsett fra å kose meg. :)

I går kveld fikk jeg plantet noen Stemorsplanter, og reparert vaskebrettet dere ser på bildet. Alle spikerne i vaksebrettet var rustne, og noen hadde faktisk GÅTT AV! Så da måtte jeg fram med hammer og spiker. Uten å få blånegl!

I dag har Tante T. vært her sammen med meg og "Lille Prinsesse". Kjempe koselig!

Apollo har også hatt besøk i dag! Han har hatt tispebesøk her for parring. Fikk en vellykket parring i kveld, og så skal vi se om det blir noe mere igjen i morgen. Så kanskje blir gutten pappa om en stund. Det blir spennende å følge med på!

Eira koser seg sola og varmen!

Takk for hyggelige kommentarer til mitt lille steinbed! :)

Helgeklem fra Brauta

tirsdag 12. mai 2009

Mobilt-mini-steinbed :)

Ingen kan si at jeg har grønne fingre! Men det hender jeg prøver... :)
Så i dag har jeg laget et mobilt-mini-steinbed!

Blomstene har jeg fått av en av mamma og pappas naboer! Kjempe fine!

Sinkbalja har jeg kjøpt på den lokale blomsterbutikken. Der sto den på gulvet, fylt med hagehansker. Den ville jeg ha! Sjekket prisen, 70 kroner. Ikke ille! Tømte ut hanskene, og gikk for å betale. Da jeg kom i kassen, sa kassadamen at den var så stygg inni at jeg skulle få den for halv pris! :) (Den var ikke så stygg, den blir nok fort så stygg når den tas i bruk uansett...)


Har for første gang "greid" å bearbeide bildene i Photoshop! Ganske stolt! Er ikke så fornøyd med resultatet, men nå vet jeg at jeg faktisk kan (hvis jeg bare vil...) :)

Ny bilstol

"Lille Prinsesse" har fått seg ny bilstol.

Det er så mange bilstoler på markedet, at det ikke lett å vite hva man skal kjøpe. Vi har sett litt på ulike bilstoltester og spurt andre hva de synes om stolene de har. Litt klarerer blir det jo, men alle har jo forskjellige krav og ønsker til bilstolen (utover at de skal være trygge og godkjente).
Vi har valgt denne: BeSafe iZi Combi X2.

Bilde hentet fra: www.hts.no

søndag 10. mai 2009

Ytterdør

Ytterdøra er som sagt på plass.
Trappa er bare delvis ferdig, men så langt har vi kommet til nå.




Det må bare sies at alt matriale trappa er bygget av, kommer fra egen skog. Og det er min kjære som har vært sagfører på eget "sagbruk". :)

Bjønnes

Her er noen bilder av huset på Bjønnes, gården vår.
Her har vi startet ombyggingen, og vi venter snekkere hit i slutten av mai/starten på juni. Før de kommer skal vi dele av til to leiligheter innvendig, flytte en innerdør, i tillegg til inngangen vi har fått ordnet i går. Det at vi deler av til to leiligheter er bare en midlertidig løsning, derfor blir det også noen midlertidige løsninger. Senere en gang vil vi overta hele huset, og da vil vi nok ha hele huset som èn boenhet igjen! :) Kjekt å ha litt å gjøre...





lørdag 9. mai 2009

Nå har vi startet!

Det vi har startet med er ombygging!
I dag har vi (dvs. samboern, pappa og onkel) snekret ny trapp og satt inn ny ytterdør! Dyktige karer!!! Jeg har hjulpet ved å holde meg på avstand som fotograf, og ved å "fôre" arbeidskarene! Prinsessa har vært med i hele dag. Så hun var ganske utslitt i kveld, selv om hun fikk sovet mye i vogna i dag. Det er veldig spennende å følge med på alt som skjer, og da er det ikke rart hun blir sliten.


Her har de startet med trappa!

Trappa og døra er bare midlertidige, til vi får hele huset. Senere er planen å kle igjen døra, og flytte den til det nåværende vaskerommet. Men det er langt fram i tid...
Akkurat nå er jeg veldig fornød med å ha fått satt inn døra i dag! :) Utrolig hvor mye arbeid det er! Gleder meg til å se hvordan det ble, for jeg og "Lille prinsesse" reiste hjem før de fikk satt inn døra. Samboern tok bilder, men det er ikke det samme som å se det selv. :)



Så langt var de kommet da jeg og "Lille Prinsesse" reiste hjem!

Tuuusen takk til snille pappa og onkel for hjelpa!
Tuuusen takk for hjemmebakt brød til sultne arbeidere, mamma!
Tuuusen takk for hjemmebakt krydderkake, svigermor!

I morgen kommer det bilde av den nye døra!

onsdag 6. mai 2009

Sparebøsse

I påska fikk "Prinsessa" en utrolig fin sparebøsse av "Den svenske påskeharen" (tante og onkel)
:)
Tuuuusen takk!


Den er et produkt fra "CULT DESIGN". De har masse fine produkter til hjemmet som kan settes sammen og kombineres på mange forskjellige måter. Finner jeg disse produktene i en butikk, kan jeg ikke se bort i fra at et eller annet kommer til å ende opp hjemme hos oss!


søndag 3. mai 2009

Hundene

Selv om "Lille Prinsesse" bare er 7,5 mnd, har vi hatt "barn"
i ca 4,5år! :)
Hundene er helt klart familiemedlemmer.

Eira - ei smilende glad dalmatiner tispe er eldst. Iallefall i følge fødselsåret.

Apollo - en livlig Engelsk springer spaniel er den unge og gale. :)

Ingen kan komme her og si at de ikke har personlighet.
Eira er ei "prippen" frøken, mens Apollo er mer en hærlig vims!



Her ligger de forran ovnen og slapper av. Bildet ble tatt i des.-08.


Reima-klær til "Lille Prinsesse"

Nå har vi begynt å bruke "Lille Prinsesses" nye Reima-klær.

Denne dressen er bare super! Tynn nok til varme dager, men stor nok til ekstra klær under. Med farger som et lite 80-talls drops!
(Bildene er hentet fra: http://www.reima.fi/no/)



Hun har også fått denne jakken og buksa. Godt med litt avbrekk i den rosa prinsesse-garderoben! :)


Regner med at disse klærne kommer godt med utover våren, og tidlig sommeren. Trønderværet tillater ikke alltid shorts og sommerkjoler tidlig på sommeren... Blir kjekt når vi skal ut på tur og lufte hundene.