Nesten daglig er jeg innom ulike blogger, og nå har jeg oppdaget "Trines mektige matblogg". For ikke lenge siden la hun ut oppskrift og bilder av "Sjokoladeknutene" hun hadde lagd.
De så så deilige ut, at selv jeg ble inspirert til å bake! :)
De ble nok ikke like fine som Trines, men smaken var herlig!
Spesielt for en brødelskende sjokoholiker som meg! Og tror nok at noen av gjestene vi hadde innom, også likte dem!
Jeg har spurt henne om å få legge ut oppskriften hennes, og det sa hun ja til!
Så her er den!
Til ca 27 sjokoladeknuter trenger du:
Gjærdeigen
900-1000 gram hvetemel
5 dl melk (ca 30 grader)
25-50 gram gjær
150 gram sukker
2 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 egg
ca 150 gram smør, i terninger
Sjokoladefyll
1,5 ss bakekakao
3 ss sukker
mykt smør
50 gram mørk kokesjokolade, finhakket
1 sammenvispet egg til pensling
Ha alle ingredienser til gjærdeigen med unntak av smør i kjøkkenmaskinen og elt i 10-15 minutter på sakte fart til deigen slipper eltebollen. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter ca 10 minutter. Kle bakebollen med plast, og sett deigen på et lunt sted og la heve i 1-1,5 time, men gjerne litt lengre. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.
Bland sammen kakao og sukker. Bryt sjokoladen i mindre biter og finhakk den.
Kjevle deigen ut i et rektangel og ha mykt smør på den ene halvdelen av leiven. Strø kakaosukkeret over og fordel den finhakkede sjokoladen over. Brett den "rene" delen av leiven over sjokoladefyllet og kjevle lett over.
Skjær strimler og form til "knuter".
Bland sammen kakao og sukker. Bryt sjokoladen i mindre biter og finhakk den.
Kjevle deigen ut i et rektangel og ha mykt smør på den ene halvdelen av leiven. Strø kakaosukkeret over og fordel den finhakkede sjokoladen over. Brett den "rene" delen av leiven over sjokoladefyllet og kjevle lett over.
Skjær strimler og form til "knuter".
Legg sjokoladeknutene på bakepapirkledt stekeplate, omtrent 9 på hvert brett. La de heve til dobbel størrelse. Pensle med sammenvispet egg. Stekes ved ca 225 grader i 10-15 minutter, til de er gjennomstekte og har fått en fin gylden farge. Avkjøl bollene på rist.
Da er det bare å nyte!
De smaker allerbest lunkne! Det går an å fryse dem, og så varme dem litt i ovnen før man skal kose seg med dem senere.
Tusen takk til Trines som lot meg publisere oppskriften hennes,
og som lot meg låne hennes fine bilder!
Jeg oppforderer dere til å besøke hennes inspirernde matblogg:
Lykke til med baksten!
2 kommentarer:
Nom nom nom!!! Bare ta med nånn sånne te Trondheim altså! :-D
Dette så fantastisk godt ut! Fikk lyst på et par av dem. :) Da må jeg vel hive meg til med bakst da. :) Skal gjemme oppskrifta.
Takk for trivelig hilsen hos meg, slik kunne jeg finne din blogg.
Legg inn en kommentar