tirsdag 24. november 2009

Advent



Adventstid! Det er så koselig!
Nesten like fint som selve jula. Det er mye som skal forberedes og gjøres, men hvis man ikke er alt for nøye med alt blir det ikke bare stress. Regner med at det blir en del å gjøre for oss, for nå har vi et lite håp om å feire jul på Bjønnes. Det er ikke sikkert det går i oppfyllelse, men min kjære jobber på som bare det for å få ferdig mest mulig.

I dag har det vært elektriker på Bjønnes, så nå har vi faktisk lys på badet, vaskerommet og loftgangen. Men det har fortsatt ikke vært noen rørlegger innom, så vi mangler vann...
Min kjære er på Bjønnes nå og setter opp listverk. Tror det var nye gulvlister på kjøkkenet som sto for tur i kveld.

I dag har jeg faktisk lagd en "bårebukett" (edelgrankvister og roser med sløyfebånd) og lagt på grava til Eira. Synes hun burde få det. La også ned en rose til minne om Balder, vår første engelsk springer spaniel. Så tente vi lys på grava. (Mange av dere synes sikkert jeg er gal som har gjort dette, men for meg er hundene en viktig del av familien, og sorgen over å ikke ha dem med oss lenger er stor.)

I morgen skal "Prinsessa" i barnehagen igjen (2. dag med barnehagetilvenning), og da skal hun være der alene en del av dagen. Det blir spennede! Nå skal jeg pakke til morgendagen, så alt er klart til vi skal i vei i morgentidlig.

mandag 16. november 2009

Uten bilder...

Fryktelig kjedelig at jeg ikke har bilder til dette innlegget, men jeg klarer ikke vente med å oppdatere dere på hvordan det går på Bjønnes.

Elektrikerne har fått opp stikkontakter og bryterer på stua, vaskerom, bad og "Prinsessas" rom. Men det er ikke helt ferdig, så vi har fortsatt ikke strøm på alle rommene.

Rørleggeren er nesten ferdig med å montere dusjen! Den ble ikke så stor og brutal som jeg fryktet! Den ble faktisk ganske fin! "Prinsessa" har allerede vært inni dusjen og testet "badekaret" (uten vann). :)

I kveld er oppvaskbenken på kjøkkenet kommet på plass igjen. Nå er håpet at rørleggerne snart kommer tilbake og kobler på rørene, slik at vi kan få vann i 2. etg. igjen... (De har også igjen litt jobb med tilkobling av vifteradiatoren i spisestua, og varmtvannstanken i kjelleren).

Og ja, i helga ble det satt opp endel taklister!!!
Rommene blir plutselig mye mer ferdige når listverket kommer på plass!
På badet, vaskerommet og "Prinsessas" rom er taklistene oppe!
På vaskerommet er også hjørnelistene på plass!
På badet er vinduet ferdig utforet, med listverk rundt!

Det som mangler på badet nå, er dør med utforinger og listverk, og ikke minst vann og strøm! Så det ser ganske ferdig ut, men det er fortsatt et stykke igjen til brukbart bad...

Vinduene på spisestua har fått et strøk maling på karmene, og i morgen får trolig kjøkkenvinduene også et strøk maling. Det blir fint! Er så heldig at svigermor skal dit å male vinduskarmene. Fantastisk!!! :)



fredag 13. november 2009

Oppdatering!

På helgas hundeutstilling gikk det akkurat som jeg håpte - Eira fikk en 2. premie! SUPERT! Dermed kan vi søke om viltspor campionat til henne! Søknaden er allerede sent!

På Bjønnes har vi fått gulvbelegg på alle rommene i 2. etg.!!! Så nå mangler det kun gulvbelegg i trappa og i yttergangen i 1. etg. Men det blir senere en gang.

I dag har det vært både elektriker og rørlegger på Bjønnes. Rørleggeren har bl.a. montert opp dusjen! Jeg kan nesten ikke vente med å komme meg dit å se hvordan det ble på badet!

Til helga skal det mest trolig startes med listverk og utforinger!!! 

fredag 6. november 2009

God morgen!

En liten morgenhilsen!

Skal straks kjøre på jobb. 
I helgen bærer det av sted på hundeutstilling, i et håp om at Eira klarer å ta en 2. premie. Klarer hun det får hun en tittel forran navnet sitt. Det hadde vært morsomt, men det er ingen garantier for at hun ror i land en 2. premie. Hun ser nemlig litt musespist ut i pelsen for tiden. Det kommer av at hun har en hårsekkbetennelse, og mister håret i alle hårsekkene som har vært betente..... Ikke så vakkert når man skal på "skjønnhetskonkurranse"... :) 
Men vi skal prøve likevel!

God helg alle sammen!


torsdag 5. november 2009

Gulv - en begynnelse!

I dag måtte jeg kjøre en tur til Bjønnes bare for å se på gulvet! Ikke særlig nysgjerrig...



Her er bilde fra stua. 
Som dere ser er ikke elektrikerne helt ferdige, listverket mangler og pipa er ikke malt. Men jeg synes iallefall at gulvet ble fint!

Det er noe annet å få se gulvbelegget på et helt gulv, istedet for kun som en liten prøve!



Dette bildet er fra soverommet til "Prinsessa".

Etter kun å ha vært innom for å ta en snar titt på gulvene, synes jeg det ser bra ut. Gleder meg til å få lagt gulvbelegg på resten av rommene også.
Hva synes dere om gulvbelegget?

onsdag 4. november 2009

I morgen, i morgen! :)

Jeg gleder meg til i morgen! Da skal vi få lagt gulvbelegg på stua,
og kanskje Prinsessas-soverom!
Vi var på Bjønnes i kveld, og så kom gulvleggeren innom. Han ville gjerne starte å legge gulv i morgentidlig kl 7! For å si det sånn, så var det ikke helt klart for gulvlegging... Men vi har vært ganske effektive, og klarte å rydde, pusse og sparkle gulvene på stua. På soverommet trengte vi bare å rydde og støvsuge.

Heldigvis kom pappa og hjalp oss. Og mamma kom og hentet "Prinsessa" og kjørte hjem og la henne for kvelden.

Så nå gleder jeg med til å komme på Bjønnes i morgen, og se hvordan det blir!!!

Vi har også fått vite at "Prinsessa" har fått barnehageplass! Og allerede i morgen skal vi i barnehagen på besøk, sammen med en kjenning som også skal starte i barnehagen nå snart. Det blir spennende!